Nieuwe projecten bekend

1 april 2018

Alkmaar Maakt het! steunt weer drie gloednieuwe projecten!

Het Moment, K1Cultmedia

De tweede editie van de Openluchtluchtbioscoop georganiseerd door Het Moment in het openluchttheater van Park de Oude Kwekerij wordt ondersteund. Het gaat hierbij om 3 vertoningsavonden in de zomer van 2018. De programmering is afgestemd op een breed publiek en bestaat per vertoningsavond uit enkele korte films en een hoofdfilm.

De Broeikas, stichting Unit1

De Broeikas is een project waarin het experiment en spontaniteit centraal staan. Via Facebook worden belangstellende kunstenaars geworven voor deelname aan sessie-achtige avonden. Het startpunt hiervoor is muziek maar het kan ook uitvloeien naar film, beeldende kunst, theater, spoken word, etcetera.

Een vrouw en een Engel, Anne Roos Rosa de Carvalho

Een vrouw en een Engel is muziektheater gebaseerd op een gedicht van Toon Tellegen. De voorstelling wordt uitgevoerd in de Dopersekerk te Alkmaar. De productie is een combinatie van poëzie, karate, geluidskunst en grafische projecties. Als locatietheaterproductie wordt gebruikt gemaakt van de ruimtelijke eigenschappen van het kerkgebouw. De uitvoeringen van de productie maken deel uit van het programma van Karavaan Festival 2018 in Alkmaar.

Volgende deadline: 15 juni

Ben jij ook een maker met een goed projectidee? De volgende deadline voor het aanvragen van een bijdrage van Alkmaar Maakt het! is 15 juni 2018. Alkmaar Maakt het! draagt maximaal 50% van de kosten van het project of maximaal €2.000 voor de ontwikkeling dan wel voorbereiding van een project bij (Ontwikkelbijdrage). Projecten die in aanmerking willen komen voor een ontwikkelbijdrage worden direct in behandeling genomen. Lees meer over de regeling op www.alkmaar.nl/AlkmaarMaakthet.

news-background