Alkmaar Maakt het! steunt drie gloednieuwe projecten

25 oktober 2017

Alkmaar Maakt het! steunt drie gloednieuwe projecten!

Film- en Mediafestival Alkmaar van Filmhuis Alkmaar

Een meerdaags, interactief en multidisciplinair evenement over film- en mediakunst dat plaatsvindt van 24 t/m 26 november 2017. De adviescommissie is van mening dat het festival de potentie heeft bij te dragen aan het vergroten van de aandacht en het belang van mediakunst. Met name het samenbrengen van de uitingen hiervan in zowel de culturele als de commerciële sector kan een nieuwe impuls geven en het draagvlak voor mediakunst vergroten. Lees hier meer over het project.

Op weg naar Geluk van White Cube

Tentoonstelling naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van Finland. Twintig kunstenaars maakten een rondreis door Finland en presenteren het resultaat van 6 t/m 17 december in de Stadskantine in Alkmaar. De activiteit roept bij de adviescommissie sympathie op, met name vanwege het zelforganiserende karakter. Lees hier meer over het project.

Afbeelding: Maria Bitka.

ProductieHAL, Hoofdstuk 1 van Unit1

Vier jonge makers wordt een sociaal-maatschappelijk probleem van de stad voorgelegd met de vraag om hier vanuit hun artistieke invalshoek op te reageren. De adviescommissie vindt het een mooi initiatief voor het proberen te transformeren van het gebied en de toegankelijkheid ervan te vergroten. Lees hier meer over het project.

Afbeelding: Tamara Roos.

Volgende deadline: 15 december

Ben jij ook een maker met een goed projectidee? De volgende deadline voor het aanvragen van een bijdrage van Alkmaar Maakt het! is 15 december 2017. Alkmaar Maakt het! draagt maximaal 50% van de kosten van het project of maximaal €2.000 voor de ontwikkeling dan wel voorbereiding van een project bij (Ontwikkelbijdrage). Projecten die in aanmerking willen komen voor een ontwikkelbijdrage worden direct in behandeling genomen. Lees meer over de regeling op www.alkmaar.nl/AlkmaarMaakthet.

news-background