Alkmaar Maakt het!

Wat?

Alkmaar Maakt het! ondersteunt projecten van makers. De ondersteuning bestaat uit maximaal 50% van de kosten van het project of maximaal €2.000 voor de ontwikkeling dan wel voorbereiding van een project (ontwikkelbijdrage).

Voor wie?

De regeling is bedoeld voor culturele organisaties en professionele kunstenaars.

Door wie?

Alkmaar Maakt het! is een regeling van de gemeente Alkmaar.

Hoe kan ik aanvragen?

Een aanvraag doen kan doorlopend digitaal via de gemeentewebsite.  Aanvragen worden per kwartaal beoordeeld door de Adviescommissie Cultuur (zie hieronder). Aanvragen die voor 15 maart (ronde 1), 15 juni (ronde 2), 15 september (ronde 3) en 15 december (ronde 4) worden ingediend, worden in het daarop volgende kwartaal afgehandeld. Projecten die in aanmerking willen komen voor een ontwikkelbijdrage worden direct in behandeling genomen.

Komt mijn project in aanmerking?

Lees hier meer over de regeling, de beoordelingscriteria en wat je moet aanleveren. Heb je vragen en wil je even iemand spreken om te weten of jouw project in aanmerking komt? Neem via onderstaande contactgegevens contact met ons op.

Adviescommissie Cultuur

De Adviescommissie Cultuur bestaat uit de volgende leden:

Anna van Breest Smallenburg – beeldend kunstenaar

Van Breest Smallenburg is beeldend kunstenaar gevestigd in Amsterdam. Ze onderzoekt visueel de interactie -tijd & ruimte & mens- door artistieke interventies: multidisciplinaire installaties, video-installaties, fotografie en kunstprojecten in de openbare ruimte. Van Breest Smallenburg is gastdocent o.a. aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft eveneens ervaring als manager in de kunsteducatie. Zij is tevens lid van de Werkgroep Beeldende Kunst.

Alexandra Landré – curator en kunsthistorica

Artistiek directeur van Kunstvereniging Diepenheim en gespecialiseerd in hedendaagse kunst, artistiek onderzoek en domein-overschrijdende werkvormen. Als docent is zij verbonden aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Daarnaast publiceert Landré regelmatig voor vaktijdschriften en catalogi en is adviseur van verschillende overheidsinstellingen en culturele organisaties.

Adriaan Bruin – artistiek leider en theaterprogrammeur

Bruin is artistiek leider van Reuring Festival in Purmerend en theaterprogrammeur van 4 theaters in Noord Holland; Cultuurcentrum Vu Griffioen, Amstelveen, Theater de Luifel, Heemstede, Theater de Kunstgreep, Oostzaan en theater Het Postkantoor in Bovenkarspel. Verder is hij voorzitter van het bestuur van de VBFN; een vereniging van 17 straattheaterfestivals, coach van jonge theatertalenten en oprichter/organisator van het Griffioen/de Stoep Cabaret Festival, een festival met als doel cabarettalenten een opstap te geven naar de grotere cabaretfestivals.

Eva de Klerk (voorzitter) – Projectontwikkelaar van cultureel en maatschappelijk vastgoed

De Klerk was als initiatiefnemer van de NDSM-werf en als voorzitter van Het Gilde van Werkgebouwen aan het IJ een van de aanjagers van het Amsterdamse broedplaatsenbeleid. Daarna heeft ze in zowel binnen- als buitenland ervaring opgedaan met de ontwikkeling en organisatie van broedplaatsen, culturele experimentele ruimtes en urban sport. Ze weet wat cultureel ondernemen is en hoe partijen te verbinden. Verder neemt ze veel bestuurservaring bij culturele en maatschappelijke organisaties met zich mee.

Marie Civikov – beeldend kunstenaar

Civikov is beeldend kunstenaar gevestigd in Den Haag. Ze is voornamelijk actief op het gebied van de schilderkunst, maar werkt ook aan performances, video’s en installaties. Sinds 2017 werkt ze, naast haar individuele praktijk, samen met Voin de Voin. Gezamenlijk runnen ze Æther Haga, een onafhankelijke kunstruimte in Den Haag, met een programma gerelateerd aan Æther Sofia, gerund door Voin de Voin in Bulgarije. Voor het online kunstplatform Jegens & Tevens brengt ze regelmatig verslag uit van haar bezoeken aan een breed gebied van het (inter)nationale kunstlandschap. Daarnaast is zij lid van de adviescommissie voor de subsidieregeling culturele activiteiten broedplaatsen in Den Haag.

 

Pieter van Adrichem – Freelancer management, beleid, marketing en funding

Van Adrichem is als freelancer actief in de podiumkunsten, gespecialiseerd in interim management, cultuurbeleid, marketing en funding. In het verleden werkte hij voor o.a. Amsterdam Dance Event, Bimhuis, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Toneelgroep Amsterdam. Opdrachtgevers de afgelopen jaren waren onder andere Paard Den Haag, Eurosonic Noorderslag, Cultuur+Ondernemen en NDSM Werf. Daarnaast adviseert hij regelmatig over cultuurbeleid in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Brabant.
info-background